Thursday, 23 April 2009

Adakah Anda Rasa HOT? - Ditag oleh Siti Masleha CJ

Ok. This is my first entri in this cuti2 semester ni. Konon2 nak start engine utk update blog. hahaha. Jadi kita start with the leisure 1.

Adakah anda rasa anda HOT ??
Apa punya soalanlah. Kalau tgk defination yang CT bagi, "Oxford Dictionary Thesaurus & Wordpower Guide".

1. At or having a high temperature
Sekarang ni memang musim panas agaknya.

2. Producing a burning sensation when tasted
Tak makan pedas. Kalau makan pun, akan sakit perut.

3. Popular
Ini aku rasa.... tak terkata. Hahaha

Upload gambar kegemaran anda Kenapa anda suka gambar ini?
Ini gambar bumi Syria dr pandangan atas dalam Kapal terbang. Masa ni nak landing kat airport. Pasir jekan?? Aku suka gambar ni sebab mengingatkan aku susah duka nak mengembara mencari ilmu dan mencari diri di bumi An-Biya' ni. Banyak aku belajar kat sini.

Bila kali terakhir makan pizza?
Bulan lepas. Sekali ngan Azwaa ngan Shida. Sebab kempunan giler time tu.

Lagu terakhir anda dengar
We Will Not Go Down

Apa yang sedang anda buat selain dari buat tag ni?
Dok YM dengan Min. Sedang merajuk dengan dia sebab tak follow up aku untuk program Sabtu ni.

Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?

Kaklong
: Adik beradik yang berderet memanggil aku.

Raihan: Nama panggilan skema oleh lecturer dan sesiapa yang baru mengenali aku

Hijjaz: Panggilan time program je. Dah lama sih tak dengar orang panggil.

Rehan: Sedara2. Kawan-kawan seperjuangan dari dulu sampailah sekarang.

Re-An: Kawan-kawan sekolah menengah

An-An: Ni dak MSCC ngan kekawan Baksis Sabah yang dok panggil aku. Konon2nya comellah diorang kate.haha

An : Kawan2 baik aku yang panggil aku. Especially 7 sekawan (Azwaa-Shida-Kak Su-Izzah-Siti-Salwa)

Rai: Ni glamor sikit. Kawan2 sekolah rendah dok panggil aku.

Raihana: Nama yang dipanggil di Syria especially Anisah Inayah (Sheikhah Talaqi Qur'an aku)

Kesimpulannya: Tak sangka, namaku yang berhuruf 6 pun, banyak panggilannya. Walau apapun panggilan aku sekarang, kalau jumpa kekawan sekolah rendah diorang sure panggil Rai. Kalau jumpa kawan MSCC, mesti diorg panggil An-An. So sume boleh diguna pakai kene tengok tempat dan siapakah gerangan yang memanggil nama hamba.huhu

Mahu Tag Siapa?

1. Min
2. Kak Dija Riza Atiq
3. Cik Tim
4. As
5. Nabil Abas

8 comments:

Nadiah::Syaimaa'::Hamizah said...

salam
wah tgk gambo tuh rase cam nga terbang lax.fuh..sonok sonok!! haha!

-syaimaa'-

Raihan Mustafa KamaL said...

Ye adik Syaima'. Leader of the Usrah..huhu. Namanye dah tangkap dr plane. Of courselaa rase macam nak terbang...huhu

Biru said...

An-Biya'? Kenapa ejaan ada sengkang ( - )? Sekadar bertanya.

-Khadijah Khalilah -

Raihan Mustafa KamaL said...

Typing aje. Bunyi sama kan? hehe Anbiya'=الأنبياء

Matematis Muda said...

boleh bagi sebab tak kenapa kau tag aku
huhu

Raihan Mustafa KamaL said...

Sebab ko kawan aku..huhu

dijariza said...

patutnye tmbh "raihan mustafa kamaaaal" yg dipanggil oleh afra. heheh

Raihan Mustafa KamaL said...

memang nak tulis... tapi tak tertype.. afra' sorag je panggil kite camtu..hahha